El cinema en serveix com a recurs didàctic a l'aula ja que permet il·lustrar situacions històriques i socials d'una manera més gràfica i propera.
A continuació proposem la visualització de la pel·licula "12 anys d'esclavitud" per a endinsar-nos en l'esclavitud tan cruenta que van soportar els esclaus als Estats Units. Després de molts segles d'injusticies i guerres civils, aquest document recull el compromís de molts països per a reconèixer i respectar els drets humans en la Declaració de Drets Humans adoptat 1948, i més concretament al article 4 que estableix "ningú estarà sotmés a esclavitud ni a servitud; l'esclavitud i la trata d'esclaus estan prohibides en totes les seues formes"
La pel·lícula basada en fets reals, conta la història de Solomon Northup, un ciutadà nord-americà de raça negra que es segrestat i convertit en esclau. El protagonista lluïtarà per sobreviure i per conservar la seua dignitat en un món on els drets humans no existeixen. Aquest és un bon recurs per a treballar amb els alumnes els drets humans.
Algunes de les preguntes per a recapacitar tras la seua visualització podrien ser:
1. Segueixen existint a l'actualitat situacions d'esclavitud o cercanes a l'esclavitud?
2. Buscar informació sobre les empreses que produeixen al tercer món amb condicions denigrants a l'actualitat.
3. Qué penses sobre les condicions de treball del personal de la llar contratades amb condicions abusives? Penses que és altra forma d'esclavitud?
Per a visualitzar la pel·licula fer click en l'imatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada